Ученик с 15-дневен стаж зад волана причини тежка катастрофа в центъра на

...
</TD
>Ученик с 15-дневен стаж зад волана причини тежка катастрофа в центъра на
Коментари Харесай

Светофарите са били изключени 10 минути преди тежкото ПТП в Пловдив

Ученик с 15-дневен стаж зад кормилото причини тежка катастрофа в центъра на Пловдив.

На кръстовище лекият автомобил на ученика не спрял на знак " Стоп " и се ударил в друга кола. " Вследствие на конфликта единият автомобил се удря в железен дирек. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара.

Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско знамение е, че е нямало пешеходци ", коментира началникът на " Пътна полиция " -Пловдив гл. контрольор.

Общо петима са потърпевшите при случая. " Трима от автомобила, който се е движил по ул. " Граф Игнатиев " и двама от колата, преминаваща по бул. " Цар Борис Трети Обединител ". Единият е прегледан и освободен на място.

Другите четирима са откарани в болница. Двама от потърпевшите са отказали хоспитализация ", сподели още началникът на " Пътна полиция ". Нешев изясни, че все още в лечебно заведение са двама души - водачът на автомобила, движил се по ул. " Граф Игнатиев ", който е с черепна контузия. И неговият спътник - с заплаха за живота и черепно-мозъчна контузия ", поясни той.

Началникът на " Пътна полиция " разяснява, че на мястото на инцидента няма спирачен път. " Вероятно колата, която се е движила по булеварда, е била с малко по-висока скорост от обикновено допустимата. Но това ще бъде изяснено в досъдебното произвеждане ", сподели още Нешев пред Нова тв.

Светофарите на кръстовището са били изключени в 00,00 часа, т.е. 10 минути преди възникването на злополуката.

Автомобилният играч Константин Маршавелов счита, че младите водачи би трябвало първоначално да ръководят колите си с някого, който да ги напътства.  " Като родител не бих пуснал детето ми да кара, без аз да съм до него най-малко през първите два месеца. За да видя дали реагира съответно и се движи по разпоредбите ", акцентира той.

Алкохолните проби и тестванията за опиати и на двамата водачи са негативни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР